Windows 7 la aproape doi ani de la incetarea suportului MAINSTREAM

Ce inseamna suport MAINSTREAM ?

Suport MAINSTREAM inseamna ca producatorul softului si anume Microsoft sa ofere updateuri si patchuri, care sa aduca imbunatatiri, implementari de noi liste de componente hardware pe care sistemul de operare nu stie sa lucreze cu ele, schimbari ale interfetei grafice, noi functii de folosire orientate spre cererea userilor.

total

Pe 13 ianuarie 2015 acest MAINSTREAM suport a incetat pentru Windows 7.

Se apropie doi ani de la incetarea acestui suport si deja incep sa se observe anumite lipsuri fata de ce se cere si foloseste pe piata I.T. in 2016 – 2017.

In primul rand Internet Explore 11 in Windows 7 are multe lipsuri si erori. Apoi continuam cu noi componente hardware care datorita lipsei imbunatarilor si patchurilor de sistem nu functioneaza in parametrii.

Sunt softuri noi care pe Windows 7 se misca mai greu, ori dau crashuri din cand in cand, si ducand pe apa sambetei toata munca utilizatorului. Inclusiv jocurile noi cum ar fi Mafia 3 sau Battlefield 1, au probleme de rulare pe Windows 7, iar GTA V are un FPS mai mic in comparatie cu Windows 8.1, (despre Windows 10 inca este discutabil, si discutia se incadreaza in alt subiect).

Daca ai o problema si trebuie sa formatezi P.C.ul/laptopul, si sa reinstalezi Windows 7, este un chin instalarea driverelor, dar si al updateurilor aflate pe serverele Microsoft.

In acest moment Windows 7 a devenit un sistem de operare care nu mai satisface cererea userilor avansati, si nemultumeste gamerii care au bagat bani in componentele noi de calculator, si de acea acestia incep sa migreze spre Windows 8.1 sau Windows 10.

Multi ne-am indreptat spre noile sisteme de operare nu ca ne place interfata, dar functionalitate unui sistem de operare este destul de importanta. Eu personal recomand intotdeauna folosirea unui sistem de operare care inca mai are garantat suportul MAINSTREAM de catre producator.

Pe 14 ianuarie 2020 inceteaza si suportul EXTINS.

La fel cum Windows XP a incetat sa mai primeasca updateuri de securitate incepand cu data de 8 aprilie 2014, asta se va intampla si cu Windows 7 din 14 ianuarie 2020.

Acest suport extins nu mai ofera nimic nou lui Windows 7 ci ii aduce doar updateuri privind securitatea sistemului de operare in vederea protejarii de hackeri si a altor probleme de securitate care pot aparea.

 

Lasă un comentariu