Este oficial: Browserul EDGE „imbraca” CHROMIUM

Se pare ca parte din zvonuri s-au adeverit iar Microsoft o sa foloseasca engineul browserului Chromium, engine ce sta si la baza browserului Google Chrome, pentru a dezvolta browserul lor si anume Microsoft EDGE care avea la baza engineul Internet Explorer.

edgechromium

Joe Belfiore vicepresedinte al corporatiei Microsoft a anuntat zilele trecute chiar pe blogul sau ca Microsoft o sa implementeze EDGE pe open sourceul Chromium in dezvoltarea noului lor browser web.

Zvonurile spuneau ca Microsoft renunta la browserul web EDGE, dar se pare ca nu renunta la el, doar ii schimba „baza”, si-l vor face disponibil si pentru Windows 7 sau 8.1.
S-a ales aceasta solutie pentru a da posibilitatea dezvoltatorilor sa participe si sa dezvolte impreuna cu Microsoft acest nou browser.
Ramane sa vedem daca acesta noua schimbare de directie o sa fie benefica pentru Microsoft, sau este doar o incercare de a tine pasul cu ce doresc utilizatorii si pentru a nu pierde inca o bucata din market shareul browserelor web, asa cum au pierdut trenul pe piata sistemelor de operare mobile.

Mai jos este redat parte din informatie scrisa de Joe Belfiore pe blogul sau.

„For the past few years, Microsoft has meaningfully increased participation in the open source software (OSS) community, becoming one of the world’s largest supporters of OSS projects. Today we’re announcing that we intend to adopt the Chromium open source project in the development of Microsoft Edge on the desktop to create better web compatibility for our customers and less fragmentation of the web for all web developers.”
By Joe Belfiore / Corporate Vice President, Windows.

Lasă un comentariu